Så mycket film man måste se!

Trots att jag älskar film och bio och mysiga hemmakvällar med en skål popcorn, en chokladkaka och en bra rulle framför sig så har jag tyvärr missat alldeles för många filmer på sistone. Och vilket svenskt filmår det har varit! Med Milleniumtriologin och Noomi Rapace, mellansonen Skarsgård, Tinker Tailor Soldier Spy för att bara nämna lite. Om man läser artiklar om filmåret så verkar Lars von Triers uttalande i Cannes fortfarande vara en stor snackis men även hans film Melancholia är en av årets filmer. Andra stora filmer som kommit har varit Black Swan, King’s speech, 127 timmar och Bridsmaides. Sedan har vi så klart de stora uppföljarna också (som mest görs för att de inte kan tacka nej till alla miljoner) Baksmällan 2, Pirates of Caribbean 4 och Alvin och gänget 3. Man kanske inte behöver se alla men några av storfilmerna vill man ju se för att hänga med i ”snacket”. Sen förutom alla de nya filmerna finns det helt gäng gamla klassiska filmer som jag aldrig har sett. Man vågar väl knappt berätta men jag har till exempel aldrig sett Borta med Vinden och första gången jag såg Dirty Dancing vad bara för någon månad sen. Men det ska det bli ändring på! Ska man jobba med film bör man allt veta vad man snackar om! Jag fick fyra klassiker av Olof i julklapp och sen blir det väl till att börja hyra och köpa till lite. Det är roligare att köpa än att hyra, så att man kan se om och ha i bokhyllan. Ett stort filmbibliotek är en framtida dröm som jag jobbar stenhårt på!

Vill man läsa mer om årets filmer, eller om andra års filmer så kan man göra det på: http://www.moviezine.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s