Med perspektiv blickar vi framåt!

Många undrar om allt med karnevalen är över nu för min del och på den frågan kan jag svara både ja och nej. Allt med vår karneval 2014 är (i stort sett) officiellt över. Resultatet är redovisat, vinsten är utdelad till studentorganisationer i Lund eller sparad till nästa år, stadgarna är uppdaterade och utvecklade och det som egentligen återstår är att fortsätta dela ut karnevalsböcker till de som var med och kanske fila på några testamenten till nästa år. MEN arbetet med Lundakarnevalen i stort fortsätter och som general har jag ansvar fram till att nästa general blir vald. För några dagar sedan var det exakt två år sedan jag blev vald och om nästa kommittén har samma tidsram som oss, så är det ungefär två år tills nästa generalsval. Det är halvtid alltså. Det innebär att det börjar bli dags för oss i kommittén 2014 att sätta ihop ett förslag till hur nästa kommitté ska se ut, vilka poster den ska innehålla och kanske tankar om arbetsfördelningen. Det, i sin tur, innebär att jag igår fick kalla till ett så kallat arbetsgruppsmöte igen. Vi har haft flera arbetsgrupper inom kommittén för att avhandla olika frågor eller projekt, till exempel hade vi en grupp för karneveljen, en för lokaler, en för ekonomi och en för interngötte. Sammanlagt blev det nog uppemot ett tjugotal arbetsgrupper, någon fanns hela tiden och någon bara tillfälligt. Alla hade olika ambitionsnivå (beroende på ämnet så klart) men tanken var att arbetsgruppen innehöll de personer som huvudsakligen hade med ämnet att göra, i gruppen gjorde man sedan det förberedande arbetet så att vi snabbare kunde fatta beslut när vi väl hade kommittémöte. Det var viktigt för oss att alla var någorlunda insatta i allt och att hela kommittén var med i de stora besluten, men det hade aldrig gått att jobba mer ingående med allt, så då fungerade arbetsgrupperna bra. Och nu är det alltså dags igen, för vår sista arbetsgrupp: ”kommittén 2018”. Så spännande och viktigt och på något sätt ska vi komma överens om våra erfarenheter och med lite perspektiv på det hela sätta ihop ett förslag på hur kommittén 2018 ska se ut. För om ett år, ungefär, är det tänkt att valprocessen ska börja. Det känns både kul och vemodigt. Men först arbetsgruppsmöte alltså och det ska bli jättekul!

IMG_1010 IMG_1187

Några random möten ovan och kvällen före nedan:
IMG_2307

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s