Att sätta igång…

… det är banne mig inte så lätt. Jag gillar att skriva listor. Nu har jag för tillfället en lista med fem underrubriker för att hålla reda på allting. Men om jag verkligen vill vara ”on top of it” så gör jag självklart listor för varje underrubrik fast mer noggrant och med underrubriken som överrubrik. Är jag otydlig? Förmodligen lite väl pedantisk också men jag gillar att ha överblick. Det svåra är sen bara att sätta igång med något, att pricka av listan och få hjulen att rulla. Var börjar man? ”Varje stor resa börjar med ett steg”, ”sikta mot månen så når man himlen”, ”ingen succé utan ansträngning” och min egna favorit ”om du tvekar inför nästa steg blir du stående på ett ben resten av livet” och så vidare och så vidare. Alla som någonsin sagt något som fortfarande anses vara vist och tänkvärt har förmodligen varit framgångsrika (i någon bemärkelse) vid den tidpunkt då de sa vad de nu sa som alla fortfarande kommer ihåg och det är lätt att vara klok då. När man står där på toppen av kullen och ska dela med sig av sin vishet på ett ödmjukt sätt, då är det rätt lätt att klämma i med att du inte ska stå där på ett ben och glo. Men när du står där, med kramp i benet och inte har någon aning om åt vilket håll du ska åt härnäst, hjälper det då att någon har talat om för dig att du ska hoppa? Kanske. Förmodligen. Låt oss inte röra till det ytterligare utan jag kan bara konstatera att det är dags att sätta igång. Men inte just nu. Imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s