Bakom kulisserna på en cirkus

När vi skulle åka till USA bestämde vi oss för att börja läsa lite på engelska, för att komma in i språket. Jag har egentligen hela tiden velat se filmen som gjordes av denna bok, men bokomslaget talade till mig och jag plockade upp Water for Elephants. En fantastisk bok som jag läste ut för några dagar sen och som  fortfarande gnager sig kvar och som jag önskar att jag kunde fortsätta läsa, ni vet som man gör med vissa böcker (typ Harry Potter!). Kortfattat handlar boken (inte Harry Potter nu då, utan Water for Elephants) om en man som dagen före sin veterinärsexamen, på grund av omständigheterna lämnar allt och hoppar på ett cirkuståg. Eftersom han i stort sett är färdigutbildad veterinär får han stanna och så följer man hans upplevelser av cirkuslivet samtidigt som man följer mannen som gammal, när han tänker tillbaka på hela cirkushistorien. Som gammal bor han på ett hem, börjar slåss mot sitt psyke och blir knappt besökt av sin familj. Boken fängslade mig, dels för att den är välskriven och oerhört detaljrik och dels då den passar in på så många områden. Sympatin för den gamle mannen, hans ensamhet och förtvivlan över att börja förlora sitt minne samtidigt som han tänker tillbaka på sina glansdagar, sin stora kärlek och det fascinerande livet på cirkusen. Sättet de beskriver cirkusen på, alla hemliga regler, hierarkien, hur de lockar kunder, förlorar kunder, hur allt fungerar och mystiken med själva föreställningen, jag älskar sådant och det är väl därför jag vill jobba inom nöjesbranschen också. Självklart ingår en förbjuden kärlekshistoria och så denna magnifika och kloka elefant. Boken får 5 av 5 clownnäsor av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s