Ta med din flickvän till skolan-dagen

Efter mycket utfrågande om Olofs lektioner och lärare fick jag äntligen stilla min nyfikenhet och följa med på hans sista lektion i Acting for Film. Det är deras huvudämne men också det ämne där de har den sämsta läraren, tyvärr. Anyways. Jag fick vara med på deras sista klass, äntligen skulle jag få se disciplinen som jag hört så mycket om. Inga mobiler, alla är i tid, fokus på vad som händer på scen, tyst i klassen och så vidare. Skoja om jag var nervös eller, vår klass är ju direkt raka motsatsen. Ingen är i tid, fokus på mobilen, prata gärna i bakgrunden och ställ inga frågor. Nu känner jag ju redan i stort sett alla i Olofs klass och detta var deras absolut sista lektion så de hade fått ta med sig öl och skulle titta på deras senaste scener och ha en ganska avslappnad lektion. Trodde de. Men det visade sig att deras lärare hade tabbat sig igen för scenerna var visst inte färdigredigerade. Den här läraren hade jag hört mycket om (inte direkt positiva saker) så det förvånade mig föga. Det som förvånade mig var däremot att lektionen började en timme efter utsatt tid. Alltså läraren var ju sen och sen när hon kom så hade hon en lång diskussion med sin TA (teacher assistant) om en kille i redigeringslabbet, huruvida han var snäll eller inte. Tyst som en mus, satt jag längst bak (av tre rader) och låtsades ta det på allvar, de andra lyssnade inte ens. De var tydligen vana. En av killarna började lite diskret att dela ut röda plastmuggar (ja, det är sant, de dricker alltid öl ur röda plastmuggar, precis som på film!) och hällde upp på öl och drinkar. Läraren brydde sig inte, nu var hon iväg och skrev något slags improviserat manus som skulle bli grunden för dagens lektion. Någon tog upp sin telefon och började surfa, vi andra började prata och när läraren väl kom tillbaka var det dags att dela in sig i par, någon skojade om att jag skulle vara med, men oj så synd, de var jämna par. Killen som under hela tiden legat och sovit i en rekvisitasäng fick nu flytta sig från scenen och la sig på golvet istället. Vi smög alla med våra öl utom en tjej längst fram som spillde ut sin drink på golvet. Ingen brydde sig så mycket. Jag var förbluffad. Alla de där reglerna som Olof hade pratat om? Det där med att inte fokusera energin någon annanstans än på scenen? 
Men sen. Sen började lektionen på riktigt och jag fick istället häpnas över deras skicklighet. Det där manuset som läraren hittade på på två sekunder var oerhört simpelt just för att de skulle lära sig scenen snabbt och sedan få nya direktiv. De jobbade med substitut, man skulle föreställa sig olika saker om sin motspelare, som denna och publiken inte visste om. Det var oerhört roligt att se hur Frank föreställde sig att Olof var potatismos samtidigt som Olof föreställde sig att Frank var hans värsta mardröm. Eller hur Irina föreställde sig att Crystal var en valp samtidigt som hon föreställde sig att Irina var Julia Roberts. Vilket fantastiskt skådespel det blev, det låter galet men fungerade oerhört bra. Jag lärde mig massor om hur man ska ge regi, vilket var kul för vi har knappt pratat om det alls. Så drog sig lektionen mot sitt slut och eftersom det var deras allra sista, så fick de diplom. Många av er känner Olof och kan tänka er vilka fina ord som sades om honom, jag vill inte skryta men jag blev i alla fall oerhört stolt. Sedan var det dags att dricka ölen med gott samvete och dra sig vidare till en kareokebar. 
Bra avslutning på Olofs kurs på New York Film Academy, nu väntar min avslutning på fredag. 
(för tillfället har vi lite dåligt internet, men det kommer fler bilder snart!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s