The Mystery – Remotely Related

Vi hade en fantastiskt duktig lärare i något som kallades Production Workshop. Han var mycket för djupa, artistiska filmer och vi lärde oss massor av honom, eller, jag vet inte om vi lärde oss det praktiskt men jag tror att jag förstår det mesta rent teoretiskt. Första lektionen handlade om att bygga upp spänningen. Ni vet, man berättar något för publiken som inte karaktären vet till exempel att det är en bomb under bordet, som tickar ner och så klipper man mellan bomben och de som sitter vid bordet och så plötsligt kommer det en kvinna med en barnvagn och sätter sig vid bordet bredvid (insatserna höjs) och så vidare. Det var vårt första projekt. Men den filmen som jag lägger upp här, är vårt andra projekt, den handlar om hur man bygger upp ett mysterium, det är lite svårare att förklara, men kolla på den första filmen först – Doodlebug (en av Christopher Nolans första kortiflmer). Den är jättekonstig och Heng Tat (vår lärare) älskar den. Så vi skulle göra något liknande, man ska ge publiken ledtrådar som sedan förklaras i slutet – ett mysterium.

och så vår film: 
Den blir ju bättre av att den är filmad på 16 mm så klart 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s