Full rulle igen!

Precis som förra året så proppas början av hösten full med event och produktioner som man efter den inte så produktionsrika sommaren längtar efter att ta tag i. Nu börjar det då närma sig och man inser att man borde ha gjort så mycket mer för några veckor sedan när man istället bestämde sig för att lägga hela dagen på att titta på film eftersom det ändå regnar ute och ”jag har faktiskt semester”. Det är väl just det, som egenföretagare och projektledare och manusförfattare har man nog inte semester. Utan man får plötsligt en vecka ledigt i februari eller november eller något och då får man passa på att vara ledig då istället. Nu har vi ändå lyckats ha en väldigt lugn sommar och ingenting är kris på produktionsfronten riktigt ännu, men som sagt, det finns alltid saker att göra.

Så vad är då höstens första projekt? Well, som den goda student jag en gång var kan jag inte riktigt släppa taget om vårt älskade Boelspex. Än en gång är jag med och skriver och regisserar och står på scen. Framförallt för att det är så fantastiskt roligt i sig men också för att det är ett gött gäng både chefer och ensemblemedlemmar som jag gärna vill jobba med igen. Så Boelspex blir det alltså, tredje helgen i oktober. Vi skriver just nu manus för fullt och allt annat som kommer med det, vad gäller kupletter, affisch, dekor, kläder och så vidare. Det är konstant möten och mail som hela tiden utvecklar spexet – vilket är mycket spännande och kräver mycket kreativitet från alla håll. Så boka tredje helgen i oktober!

En bild från förra årets Boelspex Henry VIII

Veckan innan Boelspexet har premiär har jag fått den stora glädjen att projektleda en bröllopsmässa. Mer info om var kommer nog ganska snart, eftersom det är börjar bli läge att börja marknadsföra den. Men som alltid så har det varit några veckors ställtid när man liksom går och halvtänker på projektet i stort sett hela tiden, berättar för folk att man ska genomföra det vilket ger en input från olika håll och sedan börjar man sakta men säkert strukturera upp hela grejen. Det är också ett kreativt arbete som så småningom (ungefär nu, i det här fallet) ebbar ut i en mycket praktisk lista med exakt vad som ska göras och när man väl har nått det stadiet så brukar väldigt mycket gå väldigt fort, för man kan jobba på alla fronter samtidigt eftersom man redan har ganska tydliga ramar. Så det är också en spännande process som jag nu är mitt inne i.

Det som egentligen ligger närmast i tiden, men som inte är mitt egna ansvar, är faktiskt Lunds Humorfestival, siste augusti och förste september. Jag kommer att vara scenproducent där för tredje året i rad och det ska också bli fantastiskt kul! Vi sätter igång med arbetet på måndag så från och med nästa vecka har jag tre stora projekt att jobba med som alla ligger inom en och en halv månad. Men som mamma sa härom dagen, ”Kaos är granne med Gud”, vilket stämmer in väldigt bra på mig för jag är som mest effektiv och kreativ när jag har mycket att göra (som nog gäller de flesta i den här branschen).

För övrigt ligger ju mitt och Christians nystartade företag och pyr och börjar bli redo att marknadsföras på olika sätt också. Det kommer också bli grymt roligt. Så trots att allt händer på i stort sett samma gång (och dessutom samtidigt som jag letar lite sjukgymnastjobb och tänkte plugga) så är det mesta väldigt roligt så det där med semester är nog ändå överskattat. Man får vara glad att man jobbar med sin hobby liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s