All denna teknik som man måste ha…

För tillfället har jag lite svårt att lägga in bilder i min dator. Min telefon och dator pratar inte riktigt med varandra och iPhoto har ballat ut. Jag hittade någon slags bildinsamling men eftersom jag inte kan hitta de bilder jag ”samlat in” så gör jag nu helt enkelt det enda konstruktiva och ignorerar problemet på obestämd tid. Ja, jag vet att jag ska uppdatera allt och fixa iCloud med tanke på hur mycket bilder jag tar, men jag tror också att ett första steg är att försöka tömma telefonen på de 5000 bilderna som ligger där. Vet inte hur jag ska göra det på ett smidigt sätt heller tyvärr. All denna teknik, man blir ju tokig.

I alla fall. Plötsligt insåg jag att jag var i stort behov av Photoshop. Jag har aldrig haft det på min egen dator men kände att ”jo, nu har du ett produktionsbolag, nu är det dags att du skaffar Photoshop. Tror jag.” Jag håller på att ladda ner en testversion nu som jag får ha i en månad. Jag hinner nog lösa de mest akuta behoven på en månad och sen får vi se. Två andra program som är bra att ha om man jobbar inom kulturbranschen är 1. Ett bra manusprogram & 2. Ett redigeringsprogram. Som manusprogram har jag för tillfället Celtx, som också går att ladda ner gratis. Det funkar okey men man stör sig på en del saker som inte är så smidiga, lite layoutgrejer bland annat. Men Celtx är bra om man bara behöver det för att skriva enstaka manus ibland. Annars har jag hört att Final Draft är bra, men jag har ingen erfarenhet av det. Det känns mer som om det ligger på Olofs bord och jag tror att han är på väg att köpa det. Det kostar runt 200 dollar så det kan det ju vara värt om man jobbar mycket med manus, annars funkar Celtx också, som sagt. Celtx har dessutom också någon betalversion och då får man lite fler möjligheter och funktioner tror jag. Men jag har ju som ni förstår inte den heller.

Ett annat bra program, om man jobbar med film, är Final Cut Pro (kostar 2300 kr). Det jobbade vi mycket med på New York Film Academy men då hade vi inte senaste uppdateringen (som heter X eller något sånt) för de sa att den var kass. Vet ni vad? De hade rätt. Den är kass. När jag nu skulle köpa Final Cut Pro så gick det bara att köpa senaste uppdateringen och jag tycker inte om den. Jag hoppas på en ny uppdatering snart som återgår lite till den gamla. Sen hjälper det väl att ha en stationär dator, en bättre mus med en massa specialfunktioner och ett större tangentbord, om det ska bli riktigt bra. Så fort jag tjänat lite pengar i företaget ska vi köpa det. Sen kan vi börja klippa på riktigt. So far har jag klippt en liten ansökningsfilm till Olof och en familjefilm till mamma, Olof fick inte jobbet (vad vi vet) men mamma älskar familjefilmen, fast jag är inte säker på att det har så mycket med klippningen att göra, snarare innehållet, det vill säga fokus på de sex barnbarnen. Så jag får nog öva upp klipptekniken lite, tänkte klippa en showreal till Olof. Får väl se hur det går…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s