Vår egna idyll

Så gick hela jul- och nyårshelgen på ett kick. Vi var nöjda och trötta efter julmarknaden, som jag inte tror kunde ha gått bättre. Vi har lite bilder som vi ska publicera på något bra sätt så småningom och är ni sugna på att läsa mer om hur det gick så kan man läsa artiklarna från Skånskan eller Ystads Allehanda

Det var spännande att få jobba med Hans och med Övedskloster för första gången. Nu plötsligt har jag fått jobba med ett eget projekt, där resultatet faktiskt spelar roll på ett helt annat sätt än vad jag tidigare upplevt. Med ”resultatet” menar jag hur publiken och våra utställare upplevde alltihop. Det har hela tiden varit viktigt för oss att det ska vara trevligt och genuint både för de som ställer ut och för de som kommer på besök. Vi ville skapa många mervärden på alla fronter, det skulle inte bara en vanlig julmarknad där man enbart skulle vara fokuserad på att sälja eller köpa. Nej, vi ville blanda det kulturella och historiska med jordbruket och passa på att visa upp det som vi alltid har uppskattat med Övedskloster och samtidigt hitta på grejer för barnen. Det fanns både traktorer, grödor och levande djur att titta på och mamma och pappa hade historiska vandringar på gården och i trädgården. Det är därför kul att vi har fått så mycket positiv feedback kring just detta, folk verkar ha uppskattat detaljerna och blandningen, vilket gläder oss mycket så klart! 

Sen var det jul och nyår, som sagt, och hela familjen var hemma samtidigt större delen av tiden, vilket jag älskar. Jag har nog skrivit om det förut; fenomenet när man går upp vid 10, sätter sig vid frukostbordet och dricker kaffe och sen kan man sitta där nästan hela dagen och bara umgås och snacka och dricka kaffe. Det är magiskt och fyller på iallafall min energi. Sen att vi nu har sex barn (alltså tillsammans, jag har ju inga egna utan det har varit ett gäng brorsbarn som sprungit runt fötterna) gör ju att man använder ganska mycket av den energin igen, men det är roligt nästan jämt. Så det har varit fullt ös med alla barnen och inte direkt någon fridfull, ”läsa en god bok framför brasan-jul”, men vi har haft väldigt roligt och trevligt och i min värld så är det en idyll. 

Nu är det nytt år och från att inte ha haft speciellt mycket att göra har jag plötsligt ett helt gäng projekt och grejer att ta tag i, vilket känns kul. Det gäller ju att hoppa på när man får möjligheten, sen får man se lite vart det bär. 

Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s