Siste april och första maj!

Jag har varit extremt dålig på att ta bilder de senaste dagarna men det betyder nog mest att jag har haft för roligt för att slänga upp mobilen. Siste april och första maj är nog, efter Karnevalen vart fjärde år, den bästa tiden på året i Lund! Eftersom det är vart fjärde år i år så var också schemat ännu lite mer späckat än vanligt och jag ville passa på att träffa så mycket vänner som möjligt innan vi nu går in i den sista intensiva fasen med karnevalen.

IMG_1647

Den 29e april var det Lundaspexpremiär av spexet Bismark. Efter föreställningen fick Karnevalsfilmen pris och diplom från Uardaakademien, väldigt roligt!

IMG_1653Till premiärsittningen blev det kavalkad, som sig bör!

IMG_1665

Natten till siste april hade något gjort inbrott i en av våra bodar på Stortorget. Oerhört trist! Sådan tur var så stals ingenting av större värde. Men man blir ju trött…

IMG_1667

Vieriet hade anordnat en finfin Sillafrukost på Krafts torg. Vi var inte så många med det var en bra blandning av olika sektioner och det blev riktigt trevligt. Vi satt kvar fram till lunch i det goda sällskapet och härliga vädret.

IMG_1668

Jens hade så klart slagit på stort och tagit med på linne, finporslin och kandelabrar!

IMG_1675

Vi kunde inte låta bli att titta på den första långtidsprognosen… Man ska inte ropa hej, men utgångsläget är bra!

IMG_1686

På kvällen åt Olof och jag middag med några vänner som var med i karnevalen i början av 2000-talet (alltså när Olof också var med egentligen). Mycket roligt att få lyssna på alla deras historier!

IMG_1695

Världens godaste efterrätt, typ. Maräng, grädde och god frukt!

IMG_1703På natten var det dags för Lundasittning igen, därifrån fick jag inte med mig en enda skarp bild men däremot en från där jag går hem på morgonen. Det var en bra fest helt enkelt!

IMG_1716

Sedan var det dags för förstamajlunch på Thomanders. Vilket alltid är underbart roligt!

Mycket karnevalssnack har det blivit hela ”helgen” och många verkar förvånade över att jag överhuvudtaget har tid att gå på sådant här. Men, som jag sagt till alla jag pratat med, det känns som om alla bollar för tillfället är i luften. Det är klart att det dyker upp små situationer som man måste lösa varje dag men jag upplever kommittén som väldigt stabil och som om sektionscheferna och souscheferna har rätt så bra koll på läget. Alla verkar ha gått in i en väldigt lösningsorienterad och fokuserar fas, vilket känns häftigt! Själv har jag en del inbjudningar att skicka ut och utöver det så står på min att-göra-lista: ”skriva krönika, förbereda minikarnevalspresentationer, förbereda workshop med alla sektions- och souschefer, skriva tal och få ut informationsbrev till alla grannar”. Jag hoppas att jag kan jobba undan det mesta inatt, för nu vill jag egentligen bara vara ute och umgås och peppa alla sektioner som jobbar så hårt. Imorgon är det målardag med Konstifiket och Nöjesfest med alla nöjena på kvällen.

Och idag började Områdessektionen flytta in i Lundagård, bygga entréer och gräva ner kablar!
IMG_1748

Det är 13 dagar kvar till världens bästa karneval!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s