Ung scen/öst

Igår gjorde vi ett studiebesök till Ung Scen/öst som ligger i Linköping. Deras uppdrag är att spela teater för barn och unga från 6 år och uppåt. Vi blev omhändertagna av Maria Björkman som är producent där och som tog examen från vår utbildning för några år sedan. Vi började med att titta Baba Yagu, en föreställning som ska ha premiär snart och som de nu spelade för referenspublik för att finslipa det sista. Dagens klass var en sjunde klass som är deras yngsta målgrupp (med den här pjäsen). Det var oerhört roligt att se! Dels var den en skojig pjäs (som delvis var improviserad) dels var mask, kostym och scenografi väldigt väl utfört och dessutom var det roligt att studera publiken och deras reaktioner. De tog upp en del ämnen som kan vara lite obekväma i den åldern men jag tycker att de gjorde det med glimten i ögat och det kändes som att det mottogs väl igår. 

  
Hela eftermiddagen satt vi och pratade Maria om budget, produktion, förhandlingar och hur man jobbar i en organisation som är en liten del av en större organisation (Ung scen/öst tillhör Östgöta Teatern i Norrköping som nyligen också slagits ihop med Symfoniorkestern). Mycket intressant och kul att få se hur vår väldigt teoretiska måndag nu kunde apliceras på ett väldigt praktiskt exempel.   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s