Kan någon bara berätta hur vi ska göra!?

Frågan, huruvida vi behöver ett visa till USA eller inte, kvarstår. Nu har vi fått svar från Svenska konsulatet i New York och de svarar ”Vi kan tyvärr inte svara på detta då det gäller amerikanska lagar. Ni får följa svaret ni fick från amerikanska ambassaden helt enkelt.” Och amerikanska ambassaden i Sverige skriver (som jag nog skrivit innan) att ”om studierna är vårt huvudsyfte med vår vistelse så behöver vi studentvisum”. Ja men VEM BESTÄMMER OM DET ÄR VÅRT HUVUDSYFTE? Vad innebär det? Och är det svårt att skriva mer än EN mening i ett mail? Vi har några till som vi kan maila, för att förhoppningsvis få ett klarare (och trevligare) svar. Annars blir det inget studentvisa, kursen är enbart på deltid och vi kommer i huvudsak faktiskt att vara turister. Så det så! Om någon har några svar på detta så feel free att höra av sig. Jag vill verkligen inte behöver vända i imigration på grund av att vi fått fel information. Men vi hoppas att det går bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s