Vi har blivit tagna med storm!

Äntligen framme! Klockan är 06.29 lokal tid och jag har precis vaknat, pigg som aldrig förr, redo att ta tag i, vad som känns som, miljoner praktiska saker innan skolan börjar i morgon. Nä, det kanske inte är så farligt men vi ska fixa var sin lokal telefon, metrokort, kanske internet, hitta vägen till skolan och så vidare. Resan hit gick förvånansvärt bra! 
Boeltröjan fick åka med, som en lite sentimental påminnelse om Lund och den fantastiska ensemblen. På planet kollade vi på en massa filmer The Descendants (sorgligare än vi trodde men Clooney är ju strålande), My Week with Marilyn (nådde inte riktigt upp till våra förväntningar, intressant film men inte fantastiskt), New Year’s Eve (kul med alla duktiga skådisar och en feel good film men inte världens bästa) och så hann vi se början på Yes Man också, (den verkade ganska bra, jag gillar när Jim Carrey spelar lite mer seriösa roller). Och eftersom det var lörsdagskväll (iallafall i Sverige) så köpte vi grogg och chips. 
Vi tog Newarks expressbuss in till stan (16$/person – tar knappt en timme, man ser inget ut och det är en ganska skumpig resa men billigare än taxi iallafall) och hamnade på Central Stationen där Olof fick en kringla medan jag försökte få tag på en taxi. Efter att ha vinkat in fyra taxibilar som alla var upptagna gav jag upp, Olof fick tag på en men tyckte att den var lite dyr och han ”tänker inte bli lurad” så vi skickade iväg den igen. Efter några minuter var det någon som visslade på oss, då visade det sig att ca 10 meter längre upp på gatan fanns ett litet bås där det stod TAXI med stora bokstäver, man kunde tydligen gå dit så fixar de en taxi till en. 

Och så kom vi äntligen till vårt hotell: Belvedere hotel! Vi bokade via Hotels.com och eftersom vi var ute i så fantastiskt sen tid så har vi fått tag på ett riktigt fint hotell för en billigare summa, perfekt, men kanske inget att rekommendera om man ska på semester och vill vara säker på att få bo bra.

Utsikt från vårt fönster, vi bor ett stenkast från Times square. Det är nog roligt en vecka men sen tror jag att vi kommer vara nöjda med att bo i ett lite mindre turistigt ställe. Så fort vi hade kastat in väskorna gick vi ut på stan för att äta och hamnade på T.G.I fridays, ett av de mest amerikanska ställena jag vet.

Och maten var också därefter, Baby Ribs och… 

en sjukt stor hamburgare

Sen var vi så trötta att vi stupade i säng, jag slog på tv och självklart var det första programmet jag hittade FRIENDS. Alltså somnade vi rätt nöjda och glada, det kan nog bli ett bra äventyr det här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s