Färgkorrektion

Så viktigt och så svårt. Färgkorrektion kan verkligen avgöra om en film ser amatörmässig ut eller inte. Alla klipp måste i stort sett färgkorrigeras lite, så att de hänger ihop och så att temat i filmen är genomgående. Min film ska gärna gå i varma färger, alltså mer åt orange än blå. Men våra lampor (som jag inte vet vad de heter, vi kallar dem bara V-lights…) är väldigt orangea så jag fick börja med att neutralisera mina inomhusscener, för det ska ju inte vara uppenbart orange, det utspelar sig inte på Mars liksom.
 Så här såg det ut innan: 
… och efter:

Nu är jag inte helt färdig med sista touchen men ni kan ändå se en rätt stor skillnad va? Notera också att Annas Pepparkakor fick vara med på ett hörn, som en hälsning till Sverige liksom. 

En tanke på “Färgkorrektion

  1. Ohh färgerna är nästan det roligaste av allt! Så mkt viktigare än många som inte är intresserade/insatta förstår överhuvudtaget. Jag älskar mina färger. Kanske kan jag jobba hos dig som färgkoordinator längre fram i din karriär?! kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s