Hemma igen

Det är skönt att vara tillbaka i Sverige. Vi har saknat våra familjer & vänner (även om vi inte hunnit träffa alla än), maten, kaffet och de glesare gatorna. Vi hann se de sista dagarna på rapsens blomning och kom lagom till sparrisen. Just nu är vi på Öland och tar det lugnt och försöker komma rätt i tidsrytmen.

Men vi har också börjat lyfta blicken lite för att se vad sommaren har att erbjuda. Det verkar bli intensivt. Det är roligt! Vi försöker hyra ut vår lägenhet i Lund över sommaren (fin 2a på 60 kvm, balkong, takterass & diskmaskin – sugen?) för att kunna hänga på landet så mycket som möjligt. Vi har alltid älskat landet och nu mer än någonsin känns det som och vi ska försöka hinna njuta mellan allt som ska planeras och fixas och donas. Det kommer både bli sjukgymnastjobb och filminspelningar, liveproduktioner, manusarbete, idé-workshops och en del bröllop, studenter och fester. Idag fick jag reda på att jag återigen kommer jobba med Lunds Humorfestival, vilket ska bli väldigt kul.

Sverige påminner ibland om New York och ibland inte alls så klart men här kommer några av våra observationer:

Central Park överst och trädgården hemma underst, vet inte vilken som är vackrast

English muffin med jordnötsmör och sylt överst, lingongrova med ost och skinka unders, 
båda så goda på så olika sätt

Två vackra soluppgångar, 
Manhattan och Öland

Times Square vs Stortorget i Kalmar. Här var nog Kalmar ändå bäst för där träffade vi några vänner som vi inte sett på tre månader… 

Jag älskar gatvyer och detta är några av mina favoriter. För tillfället föredrar jag de mer lantliga 
Vi har verkligen haft en härlig tid i New York, lärt oss massor och träffat en massa fantastiska människor och tre månader var nog precis lagom. Jag ser fram emot nästa gång vi kommer tillbaka (för vi har fortfarande massor kvar på vår att göra lista) men just nu är vi väldigt glada att vara hemma. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s