Beställa porslin, dukar, servetter, bord, stolar, såsslevar….

Hepp vad det är en djungel med det här med att ha en fest för drygt hundra personer. Vad ska man äta? Hur många bord behövs? Dukar på dem? Hur många såsskålar ska man ha? Blommor på borden? Och ljus! Men i vilka ljusstakar? Var ska man börja? Det är alltid svårt när man befinner sig i den där situationen innan man har börjat ta tag i saker och ting. Själv förespråkar jag lite ställningstid innan man drar igång, för att förbereda sig, prata med folk runt omkring och fundera på många olika möjligheter. Nu har jag haft lite väl lång ställningstid och det är ju trots allt bara fyra månader kvar till den stora dagen så det är dags att ta tag i saker. Men var ska man börja? Jo, med någon annan som har haft en liknande fest så klart! I mitt fall har jag turen att mina tre äldre bröder har gift sig kombinerat med att min pappa sparar på alla gamla listor till alla fester vi någonsin har haft. Så det var bara att gräva ner sig i pärmarna med papper från mina bröders bröllop och sedan hade jag en ganska bra grund att stå på. Har man inte tre bröder som alla lyckats hitta en fru eller en pappa med nostalgi och ordningssinne så är mitt förslag att man försöker hitta inspiration på annat håll (läs internet och vänner). Det är svårt att beräkna vad som går åt, vilket företag man ska hyra porslin ifrån och om man ska ha det vita eller benvita porslinet till kaffet (spexreferens…). Men prata med folk, kolla på internet, bilda en egen uppfattning och precis som när man skriver manus så kan man alltid låna idéer från andra och sedan anpassa dem efter en själv. Det bästa jag vet när jag går på bröllop är att se hur de har löst olika saker för att sedan kunna kopiera, göra motsatsen eller förbättra samma sak, utan att för den skull peka ut det inför värdparet så klart, alla bröllop är fantastiska på sitt sätt. Så nu har jag suttit hela morgonen med att jämföra två olika företag som levererar allt från kaffesked till barnvakt till ens bröllop. De två företagen är festservice.net och bergsuthyrning.se Vi får väl se vad vi landar på så småningom! 

 

Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s