Jag säljer fisk!

Det finns ingen fast vardag när man jobbar som projektledare i kulturbranschen. Vissa perioder har man så mycket ledig tid att man klättrar på väggarna, andra vill man bara ha en halvtimmes paus hemma i soffan för att landa lite. Man får vara med om många roliga händelser, träffa många intressanta personer och lära sig hantera de flesta situationer, hur underliga de än må vara. Men, att bli rik på kuppen är nog inget de flesta projektledare råkar ut för. Man gör det inte för pengarna, om vi säger så. Man jobbar projektbaserat och vet aldrig riktigt hur nästa månad eller månaden efter det ser ut. Det är spännande men kan slita på krafterna, det behövs lite stabilitet i tillvaron, framförallt när man har en kille som också jobbar projektbaserat. Så nu har jag funnit lösningen! (Det börjar mer och mer låta som en reklam för tvättmedel, det här). Jag har börjat jobba i en fiskbutik! Yes, belive it! Nu kan jag allt om ganska mycket, men inte riktigt om fisk, inte riktigt ännu. Jag fick inte direkt någon ”så här blir du en fiskförsäljare-kurs” när jag började utan fick mer bara lyssna och haka på de andra, vara trevlig mot kunderna och göra om när det blir fel. Det blir fel rätt ofta, men ändå förvånansvärt sällan för någon som började i fiskbranschen men ungefär samma erfarenhet som om jag skulle blivit astronaut. Men det är roligt att lära sig om fisk och det känns nyttigt och användbart i livet. Kanske inte just i livet som projektledare (man ska aldrig säga aldrig) men i vanliga livet. Folk borde i allmänhet äta mer fisk, jag har nog fördubblat min fiskkonsumtion sedan jag började jobba där och det är faktiskt inte så svårt att laga till. Jag tänkte att jag skulle försöka lägga upp lite mer lättlagade fiskrätter här också, så stay tuned! 

Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s