Hepp!

Ett ord jag brukar använda för att hetsa på folk, utan att för den skull vara otrevlig. Det är mer en vänlig uppmaning att de ska komma igång. Ett ”nu sätter vi fart” i bokstavlig eller bildlig mening som kan handla om att ”nu måste vi sluta fika och ta tag i vad vi nu skulle göra” eller ”nu bär vi de här stolarna”. Men det skulle också kunna betyda: ”hoppsan, så här blev det”…

För tillfället passar det här ordet in väldigt väl på min situation. Det är fyra månader sen min lille pojke föddes och runt 15 månader sen Lundakarnevalen 2014 och jag börjar känna ”hepp!”. Alla som, sedan juni 2014, frågat mig vad mina planer har varit har fått till svar att det är lite oklart och jag tar det som det kommer. Jo, mammaledig är jag ju och ska fortsätta vara det, men nu råkar vi ha fått en pojke som är väldigt nöjd och tillfreds med livet vilket ger mig möjligheten att pyssla med andra saker också. Det kan dock inte vara för komplicerade saker och jag måste hela tiden vara flexibel och se hur varje dag blir. Ibland så blir det kaos och liten kommer inte till ro utan vill vara i famnen hela tiden. Så är det ju med bebisar. Men stundvis, som nu, så ligger han nöjt i sin resesäng här i köket och jollrar och leker med de leksaker som hänger över honom i vår hemmagjorda mobil. Så: Hepp, tänkte jag, varför inte börja blogga igen?

Frågan är bara var man ska börja? Ska man upprepa allt som hänt sedan sist (vilket ioförsig mest har varit fokus: BEBIS)? Fokusera på framtiden? Reflektera över tiden efter karnevalen? Skriva om hur det är att vara mamma? Sätta upp mål och hur jag ska nå dem? Det är svårt att välja och hitta ett fokusområde (vilket är tipset alla snackar om för en ”lyckad” blogg) så jag tror helt enkelt att jag ska fortsätta på den bloggväg jag har börjat på. Jag kommer skriva om jobb som frilansande projektledare/organisatör/you name it, jag kommer reflektera över karnevalen och vad det har gett mig, jag kommer skriva om vardagen, om mammarollen, om huset vi nu bor i och om min skådespelande man och jag kommer skriva om mål och drömmar och hur jag ska nå dem.

På senaste tiden har jag äntligen börjat känna att det ska bli kul med en massa nya projekt igen, det ska bli kul att så småningom börja jobba och hitta nya utmaningar. Det ska bli kul att börja blogga igen! Men nu: dags att byta blöja! Hepp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s