Engelsk trendspaning

Man fryser inte i England. Eller jo, det gör man kanske men man låtsas inte om det. Man går gärna i shorts fortfarande och låter gärna sina barn gå i kjol utan strumpyxor och jag tror inte att jag har sett ett enda barn med mössa.

 Så här ser Beata och Walter ut när vi är ute och det inte är strålande sol, det är ändå november. Men jag har sett flera barn som har varit barfota (eller i strumpläst) i parkerna också, BARFOTA! Hallå!? De har inte så tjocka fönster heller. Jag kan inget om hur man bygger hus och just det huset vi bor i är ganska vindtätt men vad vi hör från våra engelska vänner är att de gärna har enkelglas. Enkelglas, dålig isolering och heltäckningsmatta (för att det ger lika mycket värme som golvvärme tydligen…) ger rätt kalla hus. Men en stor del hus är väldigt gamla och istället för att riva och bygga om har man sparat och byggt på. Det var tydligen också så att, insprängt i de finare kvarteren kan man plötsligt springa på lite ruffigare kvarter och enklare hus. Detta var (har jag hört) för att de rika ville ha sitt tjänstefolk nära till hands. (kul fakta, om det nu stämmer!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s