Nu firar vi med mjölkchoklad!!

Nu har det hänt grejer på New York-fronten kan jag meddela! Vi har bokat tid på amerikanska ambassaden för att få visum och betalat våra respektive kursavgifter och därmed fått klartecken från skolan att allt är fixat där! Så nu ska vi ”bara” fixa allt som behövs till visumet, det vill säga; 
– personbevis, 
– foto i färg (mot vit bakgrund, rakt framifrån), 
– bankpapper, 
– kvitto på två olika inbetalningar (stämplade av banken), 
– kuvert (med frimärke och adress). 
(Man behöver också ha med sig pass och C-20formuläret från skolan men det har vi redan.)
Inget av detta är speciellt svårt att fixa, det är bara en massa att hålla reda på (men sådant gillar ju jag). MEN för att fira att allt ändå (trots lite pappersarbete kvar) börjar falla på plats så gjorde Olof varm choklad till mig. Detta kanske inte ni tycker är så romantiskt men det är bland det godaste jag vet och jag ska snart gå och lägga mig så det passade bra.
Blev dessutom i New York-muggen

Vad gäller vårt besök på Ambassaden så har vi fått en massa information om vad vi kan förvänta oss när vi kommer dit, både från skolan och från ambassaden. Tydligen ska man vara klädd som för en arbetsintervju, man ska ha alla sina papper i ordning, vara beredd på frågor om varför man vill åka till USA, om ens familj har varit där, hur vi har råd och så vidare. Man får inte komma mer än 5 min före den tid man har fått, för tiden man har fått är inte tiden då man faktiskt ska ha sin intervju utan ”snarare den tid man förväntas anlända till ambassaden”. Men får inte ha med sig dator, knivar eller andra saker som man inte kommer behöva till intervjun och inte heller en extra kompis (den sistnämnda är tydligen på grund av ”platsbrist”). Detta är bara ett axplock ur alla instruktionerna så vi är oerhört spända och kommer nog dubbelkolla allt några gånger innan vi går dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s