Besök i Malmö – försmak på USA

Igår var vi i Malmö, jag återkommer till varför i ett senare inlägg, men då käkade vi lunch på stationen och shit vad det har förändrats där! Plötsligt känns det som att ta ett kliv in på en amerikansk saluhall. 

 Där fanns liksom Salads ‘n Smothies, Noodles, O’learys Sportsbar, Oyster Seafood och Streetfood. (allt låter tydligen mycket bättre på engelska!)

 Dessutom hade Streetfood en inkastare som stod och hojtade på personer som gick förbi. Vi svenskar är inte riktigt vana vid sånt men det är ganska uppfriskande kan jag tycka. Det blir inte så stelt när man går fram och beställer utan hon är på som tusan.

 Jag köpte naturligtvis mat av henne på Streetfood och till det fick man (om man ville) coleslaw, så klart. Streetfood har tydligen utvecklats av Scandinavian Service Partners i samarbete med Marcus Samuelsson, men bara namnet Street food osar USA, eller hur!

 Det bästa av allt är att Starbucks äntligen har öppnat inom räckhåll för oss Lundabor! Men kan det blir mer amerikanskt? Till och med personalen pratar amerikanska med varandra. ”One grande caramel late for Fanny, thank you!” Roligt och lite fånigt.

En av mina äldsta vänner Anna har fått jobb där, så vi fotade glatt henne i all stress, för det är fullt ös bakom disken. Och resultatet, ahh, den godaste latten sen jag var i London!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s