Inspelningsdag 1

Så var första inspelningsdagen förbi. Det är lite som första dagen i skolan. Även om vi alla redan känner varandra, så måste man liksom hitta sina roller på något sätt. Eugênia blev min DP, jag känner henne bäst och dessutom använde vi hennes kamera för att filma med istället. Mest för att hon känner sig mer bekväm med den och den är i stort sett lika bra som skolans. Eftersom jag inte har koll på kameratekniken tillräckligt bra så är jag osäker på om det var ett smart drag. Men so far verkar bilderna bli jättefina, så det ska nog gå bra. Förutom Eugênia och jag, så är John, Alex och Dan H med i mitt crew. Jag gillar verkligen allihop och vi är alla taggade för att komma igång och filma men ingen tar det på allt på stort allvar. Så vi har kul ihop, vilket känns viktigt.

Det gick bra igår, Olof och jag hade scoutat platserna kvällen före och jag hade ett ganska detaljerat shoot schema som vi följde och blev klara en halvtimme tidigare än planerat. Det fanns några småsaker bara som kanske kan bli problem nämligen: det var stålande sol (problem 1 = kommer det att vara det nästa gång vi filmar, om drygt en vecka?) och sedan filmade vi några grejer i skuggan (problem 2 = kommer det att se ut som att det plötsligt blev kväll?). Förmodligen inte men vi får vänta och se helt enkelt. Jag är i alla fall oerhört nöjd med Olof och Crystal, som jag tycker verkligen fattade rollerna direkt. De hade ju så klart läst manus i förväg och vi har pratat om det en del, men sånt vet man ju aldrig förrän man väl börjar filma och det är inte helt enkelt när man inte har någon dialog att förlita sig på.

Skådisarna läser in sig på sina roller

DP & AC ställer in kameran (Alex och John tittar på)

Alex blev första tejpare (eller Second AC)

Sen blev han Första Bouncingboardhållare (det är ett bra ord)

Är mycket spänd på hur det här klippet kommer se ut, 
Olof är nog välexponerad men det finns en risk att bakgrunden kommer bli jätteljus vilket kanske kommer se konstigt ut. 

”we’re rolling”

”and cut!” söt hund distraherar Crystal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s