Att planera en inspelningsdag

När vi gjorde Karnevalsfilmen så var vi tio personer som jobbade med den från början, sedan blev vi så småningom 103 personer och vissa dagar 150 personer. Det var på många sätt ett fantastisk samarbete och jag kunde i stort sett enbart sitta med scheman och listor – vilket jag älskar – och sedan se till att dessa följdes. Det var jätteroligt (nästan jämt) och jag kunde lämna över det artistiska/tekniska/nördiga bitarna till resten av gänget och det var oerhört skönt. Men nu, när jag ska göra en film som ioförsig är en bråkdel av Karnevalsfilmen – men dock – så måste jag tänka på allting själv. Alltså, jag har ett crew på fyra personer men det förväntas ändå att jag ska ha tänkt igenom varje kameravinkel, hur ljuset ska vara, hur ljudet ska vara, när vi ska äta, vad vi ska äta, hur vi ska transportera oss dit, var toan finns och fram för allt – ta hand om det artistiska – vad händer i varje tagning? Puh! Man ska egentligen göra ett bildmanus men då mitt ritande snarare förstör mer än det förklarar så nöjer jag mig med oerhört detaljerade shoot lists. Men det är en del att tänka på och nu verkar det dessutom som om det ska regna på måndag också (så dumt så dumt) men jag har en B-plan och idag har jag och Olof varit uppe i Riverside Park och scoutat location. Visst ser det fint ut? Och så tänk er att det regnar… Nej, gör inte det föresten, jag håller fortfarande tummarna och enligt våra lärare ska man inte kolla vädret och använda plan B förrän tidigast 18 timmar innan.

Min B-plan, det är fortfarande utomhus men under tak. Jag hoppas bara att ljuset funkar ändå… 

Over the shoulder shoot

Medium Shoot från sidan, fortfarande på plan B-platsen

Kommer bli en close up nerifrån

Fin väg som ska användas

Skulle kunna filma ovanifrån om de står längre ner i parken, ska fundera på det

Murgröna på stenmuren är snyggt nerifrån

Ska försöka få med båda vägarna i samma shoot, hoppas det blir bra! 
Så håll tummarna för vädret så ska jag nu återgå till mina listor och mitt körschema. 

2 tankar om “Att planera en inspelningsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s