Dags att gå i kyrkan!

I söndags skulle vi utforska vårt nya liv som turister för första gången. Well, vi åkte till Coney Island i lördags men jag tror att den här bilden säger allt:

Så vi behöver inte prata med om det.
Alltså var söndagen den dag då vi skulle turista ordentligt. Vi ville åka till en kyrka i Harlem, Eugênia hade besökt en kyrka förra gången hon var här och tyckte att den var bra så nu skulle vi åka dit igen. Tyvärr så kom vi dit lite för sent och lyckades precis missa 100-personers gränsen, så den gudstjänsten var full. Vi sprang vidare till en annan kyrka men även den var full. Eller, full på turister i alla fall. Det verkar som om de har en gräns för antalet turister och det är väl helt rätt. Jag tycker ändå att det känns lite märkligt att gå och titta på andra människors gudstjänst, men samtidigt antar jag att de får in en hel del pengar på turisternas donationer. Annars skulle de nog stänga oss ute. Men det blev alltså ingen gudstjänst för oss och vi bestämde oss istället för att ströva runt lite i Harlem. Vi gick förbi Apollo Theater, där Micheal Jackson, Aritha Franklyn, Ella Fitzgerarld med flera blev upptäckta. 
Sen köpte vi kaffe och tänkte gå och lyssna på några lokala förmågor som stod och sjöng gospel på torget, precis när vi kom dit var de klara för dagen. Så klart. Så vi begav oss till Morningside Park istället, en avlång park i flera nivåer som är ganska mysig. 
Vi gick hela vägen ner till Central Park i den, sen köpte vi picknick och gick och satte oss på högsta punkten i Central Park, Great Hill. Vid ett bord i närheten av oss verkade de ha barnkalas, även om det bara var en liten unge där och resten vuxna, klassiskt ettårskalas. Och vi närmare betraktelse insåg vi att en av killarna som var där liknade Eric Dahlgren, som vi känner från Lund. Olof smög sig fram och kunde efter lite spanande bekräfta att det verkligen var han och man kan säga att han blev mycket förvånade när vi två klev fram och hejade på svenska. Mycket roligt och ganska otroligt att träffa honom här.
Vi bokade en baseball date med Eric och återgick till vår picknick i parken för att sedan ströva ner till en loppmarknad i våra kvarter i Upper West och sedan tog vi tunnelbanan ner till Highland Park och njöt av solnedgången.
Highland Park
På det hela taget var det en mycket avkopplande och härlig dag, även om det inte blev någon kyrka. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s