Från pjäsanalys till ekonomi

Tre veckor har gått och vi har under två av dessa gjort pjäsanalys på tre pjäser: Gengångare av Ibsen, Othello av Shakespeare och Befriad av Sarah Kane. Tre olika författare, tre helt olika typer av pjäser på väldigt många sätt. Det har varit en mycket intressant kurs (det säger jag inte bara för att vår lärare kanske skulle komma över den här bloggen, för det gör han nog inte) om än bitvis rätt flummig och aningen snabb för att man skulle hänga med hela tiden. Men jag är ny på det här och har fått otroligt mycket ny input på kort tid. Jag tänker att det är så här Folke känner sig efter att ha varit på lekplatsen här i närheten och träffat mängder med andra barn på dagarna, jämfört med att vara i lilla Öved och endast träffa kusinerna. Så vi har båda två stupat i säng på kvällarna.

Men imorgon börjar en ny vecka och vi ska påbörja vår ekonomikurs. Det är mer något som folk utanför branschen kan greppa. Budget, excel, redovisning, moms, plus och minus. Nu har jag ju aldrig läst ekonomi, så jag vet inte riktigt själv hur det kommer bli. Men det ska bli skönt att lämna den kreativa analysen ett tag och smälta den biten så länge. Den kommer att återkomma senare i höst och då ska vi ta det ett steg till och faktiskt planera en gestaltning (själv utförandet) av en pjäs också. Det ska verkligen bli spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s