Vägen till New York är lång

Olof & jag har bestämt oss för att åka till New York till våren, vet egentligen inte när vi bestämde oss men vi var båda oerhört sugna efter att ha varit där i våras och vi skulle gärna vilja stanna lite längre. Dessutom tipsade Christian mig om New York Film Academy (New York Film Academy) för ungefär ett år sedan. Jag kollade upp skolan och tänkte att det hade varit asball att gå på en filmskola i New York men det skulle aldrig jag kunna göra, lilla jag som gillar mysiga hemmakvällar med min kille & vovve i Lund, skulle jag kunna åka till New York? Jo, ta mig tusan, det skulle jag kunna, tänkte jag, och nu har jag bestämt mig för det. Men jag tar med mig min kille för säkerhets skull. 

Vi har hittat var sin kurs på skolan som vi verkligen vill gå, jag en producentkurs och Olof en skådespelarkurs. Vi har gjort vår första anmälan och nästa steg är att skicka in påskrivna papper, bevis på att vi har ”highschool diploma” samt en depositionsavgift. Dessutom har vi fått mail från tre olika människor på skolan angående visa, betalning samt en person som är vår egna kontaktperson och som tydligen kan hjälpa oss med allt (förutom det som de andra två mailade om tydligen). De är oerhört tillmötesgående och trevliga och jag har redan haft kontakt med en fjärde person som dessutom visade oss runt på skolan när vi var där i våras. Vårt enda (förhoppningsvis) lilla problem för tillfället är att vi förmodligen behöver ett studentvisum men skolan kan inte hjälpa till med I-20 formuläret eftersom vi endast kommer läsa en kvällskurs och inte heltidsstudier. I-20 formuläret behöver vi först för att sedan boka tid hos Amerikanska ambassaden i Sverige för att sedan få ett studentvisum – alltså inget I-20 formulär – inget studentvisum. Olof mailade då Amerikanska ambassaden och frågade om hur vi skulle lösa detta men de svarade helt enkelt att vi behöver studentvisum om studierna är vår huvudsysselsättning när vi är där. (detta får mig att tänka på några repliker från Lundaspexet Beethoven: Beethoven: Hur kommer jag ut härifrån? Baltzar: Tja, du måste bevisa att du är frisk. Beethoven: Hur gör jag det? Baltzar: Tja, du måste bevisa att du fungerar ute i samhället? Beethoven: Men jag sitter ju här inne!! Baltzar: Tja, det är ett problem såklart!) (förlåt, det var ett litet sidospår, jag tenderar att göra sånt) Frågan är i alla fall, är studierna vår heltidssysselsättning? Det är ”bara” en kvällskurs och vi kommer inte vara i landet längre än 90 dagar (vilket är max innan man behöver visum om man ska turista) vilket innebär att vi kanske kan hävda och vår huvudsysselsättning är att vara turister och därför behöver vi inget visa, eller? Man vill ju inte heller riskera att bli utkastad ur USA (för alltid!). Då jobbar vi hellre lite extra för att få ett studentvisa, om vi nu ska ha det. Men hur får vi då tag på ett I-20 formulär? Det är rörigt helt enkelt. Men vi jobbar på det och Olof har nu mailat Svenska Konsulatet i New York istället, eftersom amr. ambassaden i Sverige inte svarar i telefon och inte gav oss något bra svar på mail. Så fort vi har löst visumfrågan kommer vi ta tag i allt det där med skolan och sen gäller det bara att hitta boende och fixa med lägenheten hemma i Lund som vi ska hyra ut också. Samtidigt håller jag på att söka stipendier och förbereda mig inför nytt sjukgymnastjobb i december, men det är andra historier, de kommer! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s