Saint Patrick’s day

17 mars är det Saint Patrick’s Day och även om det inte är en officiell helgdag i USA så är det helt klart en dag man gärna firar så pass mycket att det känns som om Grodan Boll, The Grinch eller The Green Lantern har spytt på hela stan, fast på ett trevligt sätt så klart. Allt är grönt! Plötsligt är varenda amerikan halvirländsk och alla springer runt med lustiga hattar och gröna klövers i öronen (som örhängen alltså). Det är en väldigt härlig och gemytlig stämning på stan, fram tills man springer på ett gäng high school elever som äntligen ser sin chans att dricka offentligt och då tappar all förmåga att umgås bland vanligt (nyktert) folk. Olof hade lektion men jag begav mig ut och kollade på paraden (amerikanarna är verkligen bra på att fira ordentligt). Jag såg den första två timmarna ungefär och det var superkul, härligt väder och glada människor. Här kommer ett axplock av mina bilder från dagen och kvällen, vi gick så klart ut och firade. Ingen av oss är från Irland, men vi ville visa vår support…

Först i tåget kom ett gäng militärer. Jag tog tunnelbanan upp till East 86st och gick och mötte tåget uppifrån. Det gick alldeles utmärkt att gå nästan hela vägen ner förbi Central Park, sen svängde jag av. Det var otroligt mycket olika militärer i paraden, allt från olika regementen till Ubåts-veterander eller Vietnam-veteraner. Och folket älskar dem, där märker man verkligen den amerikanska stoltheten och patriotismen som man inte ruckar på så lätt.

Lite mer färgglada militärer… (alltså, jag har tyvärr ingen aning vem som är vad, så mina kommentarer kommer vara allt annat än informativa, ledsen)

Ett gäng gröningar på trappan utanför Metropolitan Museum of Art.

Hattar

Det var många high school-orkestrar i paraden också, de var nästan bättre än de vanliga orkestrarna, spelade roligare låtar och var fler till antalet så det blev maffigare liksom. 

Fler hattar… 

… 

Och en hel massa poliser också ”New Yorks finests”

Kul hatt

Söt hund

Kul kille

Flaggor

Det här gänget var bäst på att marschera och ”drilla” med sina gevär, oerhört imponerande!

Grön barnfamilj

Ännu en hund som inte förstår varför den måste vara med om detta…

”If you’re lucky enough to be Irish, then you’re lucky enough”

Söt liten tjej som dansade för alla som ville titta

Den inte så söta, äldre versionen av den lilla tjejen, hon dansade inte. Inte än i alla fall. 

Ett gäng hästar, men inte militärer, snarare en ridskola. 

… och efter dem kom rengöringen

… hatt igen

Nu är det kväll och eftersom vi inte kom in på den första klubben, hamnade först jag och Olof på ett litet, uppenbarligen mycket populärt ställe mitt i the Village. Det var så mycket folk att vi nästan inte kom in någonstans, men så såg vi att den här puben hade Happy Hour – få en öl och en burgare för $5, perfekt tänkte vi. Men tydligen hade happy hour slutat och vi fick betala $30 för två öl + burgare. Förbannade (okey, det var mest jag som var arg) och uppenbarligen lurade, kastade vi oss vår mat, blev på bättre humör och tog den här bilden som egentligen inte visar någonting av stället men vi (jag) är glada igen i alla fall. 

Vi mötte upp vårt vanliga gäng, Crystal, Espen och Jess uppe i Upper West istället, där var det betydligt mindre folk men fortfarande fest. Vi hittade en irländsk pub som både hade liveband och jukebox så vi var nöjda.

Vi hängde i samma hörn som Henke Larsson. 

Här är vi!

Så gröna vi kunde (jag har grön ögonskugga…)

Första gången jag spelar på en jukebox. 
Så slutade en bra dag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s