Happy Hour – Bio – Nya kompisar & 16 mm !

Vi hinner verkligen inte uppdatera oss varje dag, även om vi skulle vilja. Vi brukar lämna hotellet vid 8 på morgonen och sedan är vi hemma tidigast 8 på kvällen men egentligen inte innan 21.30 och då är man i regel rätt trött. Och då har vi inte ens börjat filma än! Men jag försöker fotografera allt vi gör (lite för mycket tycker nog Olof) så nu kommer här en snabb uppdatering i bilder!

Många dagar har jag ett lite konstigt schema och har tre timmar ledigt mitt på dan, då blir det en del strosande i kvarteren kring Union Square (där skolan ligger) och där finns bland annat Converse store. Jag tror att det blir ett par låga, blekrosa converse till våren.

 Några bilder från vårt hotell, som vi lämnar i morgon. Då flyttar vi till Williamsburg i Brooklyn vilket ska bli väldigt spännande. Olofs kursare Frank från Texas bor också i de kvarteren med sin flickvän och han har lovat att ta hand om oss. (och alla vi pratar med säger att det är jättemysiga kvarter, så det blir nog bra!)

På TGI Fridays med några kursare. Olof har haft en massa fysiska lektioner (Voice and movement och sånt roligt!) (därav mjukiskläder).

 Jag gillar skyltar…

 Här lite blandat folk. Om vi går klockans håll från Olof så sitter Crystal bredvid honom, en kul tjej från Australien som går i Olofs klass, sen kommer Gabriel från Mexico (han heter egentligen inte Gabriel men han hade en massa namn och ett av dem liknade Gabriel så vi kallar honom för det) han läser också filmmaking 8 weeks (som jag) men i den andra gruppen. Efter Gabriel kommer norrmannen Espen, världens snällaste kille som också läser Acting men inte i Olofs klass och sen bredvid mig sitter Jess, som också läser acting med Espen och kommer från Australien.

 Sen var vi och kollade på bio, det var tydligen studentrabatt på tisdagar, men det visste de inte riktigt om i kassan, så vi berättade det för dem. Och fick rabatten. Och så skulle det ingå popcorn, jaha sa de och så fick vi popcorn. Nice!

 Vi gick och såg en film som heter A dangerous method, mycket bra men något långsam och eftersom vi alla hade suttit på lektioner hela dagen (utom Olofs klass då som hade Voice and Movement) så var vi rätt trötta. Men Keira Knightley var fantastiskt bra! (den handlade om Ljung, Freud och psykoanalys)

 Ungefär lika mycket folk som det är i Lund… Men det var en superliten biograf.

 Och så igår började vi pilla på vår första kamera, en 16 mm. Otroligt häftigt men ack så tråkigt med den där tekniken som jag inte förstår riktigt. Tur att vi sen, när vi är färdiga, kan anställa en fotograf eller kameraman som tycker att sånt är jättekul. Synd att jag vet att vi nu kommer att dyka ännu längre ner i kameratekniken de närmsta 7 veckorna…

 Och nu är det officiellt vår i New York, strålande sol och runt 15 grader varmt. Det är fantastiskt! På Union Square är alla bänkar och trappor överfulla med folk.

 Vi provade McDonalds för första gången och ja, bilden ovan skulle kunna vara tagen i Lund också. (men det är den inte)

 Olof har fått en mössa från skolan (de delar nämligen glatt ut mössor och tröjor med deras logga på). Tyvärr har den röda stjärnan med NYFA trillat av (ja, en röd stjärna på den mössan, kan det bli mer Ryssland?)

Tillbaka på vårt favvohak Latitude där Olof käkar Miniburgers med ribbs. Såå gott!

Det var allt för tillfället, nu ska jag tillbaka till skolan (vi har fått sovmorgon idag) för att lära mig mer om kamerateknik (snark) och editing, vilket ska bli skoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s